Bănci și Asigurări

Cum arată topul brokerilor de asigurări la jumătatea anului. Safety şi Marsh rămân pe primele locuri, în timp ce Millenium este singurul broker nou intrat în top 10

Cum arată topul brokerilor de asigurări la jumătatea...

Autor: Anelis Baciu

12.10.2016, 00:04 2714
Brokerii mari de asigurări şi-au consolidat po­ziţiile în prima jumătatea a acestui an, lăsând puţin spaţiu de creştere jucătorilor mici. După primele şase luni ale anului, doar un singur broker nou a in­trat în top zece, respectiv Millenium Insurance Broker, cu prime intermediate de 65 mil. lei (14,5 mil. euro) şi 2,15% cotă. Intrarea Mille­nium Broker a însemnat ieşirea brokerului Unity Bro­ker, care ocupa poziţia a zecea la finalul anului trecut.

Lider a rămas Safety Bro­ker, cu afaceri de 240,5 mil. lei (54 mil. euro) şi o cotă de 8%. Primele interme­diate de Safety Broker au crescut cu circa o treime în intervalul iunie 2015 - iu­nie 2016. Safety este şi cel mai mare bro­ker de retail din piaţa lo­ca­lă, iar circa 70% din afa­cerile sale vin de pe seg­mentul RCA.

Pe locul secund s-a clasat brokerul america­ni­lor de la Marsh, cu prime inter­mediate de 182,9 mil. lei (41 mil. euro) la S1. Marsh este spe­cializat pe nişa asigură­rilor pentru companii.

Poziţia Marsh este însă ameninţată de Tran­sil­­vania Broker, care s-a apro­piat foarte mult de ame­ricani. Broke­rul a ra­portat prime in­ter­me­diate de 182,6 mil. lei, cu doar 300.000 de lei mai puţin decât Marsh. Porto­foliul Transilvania Broker este format în pro­por­ţie de 70% din poliţe auto, în timp ce poliţele nonauto reprezintă circa 30%. Brokerul are planuri ambiţioase şi vizează o creştere de 40% a primelor intermediate în acest an, ceea ce ar însemna afaceri de 400 de milioane de lei la finalul anului. Recent, compania a anunţat listarea pe bursa de la Bucureşti, pe care speră să o finalizeze până la finalul acestui an.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO