Bănci și Asigurări

Cum îşi testează gigantul bancar JPMorgan Chase viitorii angajaţi: Îi pune să joace jocuri video bazate pe neuroştiinţă

Cum îşi testează gigantul bancar JPMorgan Chase...

Autor: Izabela Cutieru, Mediafax

18.03.2019, 16:33 308

JPMorgan Chase & Co testează candidaţii pentru posturi de stagiari cu ajutorul unor jocuri video bazate pe neuroştiinţă, în scopul de a creşte diversitatea forţei de muncă, relatează Reuters.

Banca abordează tehnologia folosită de pymetrics, un startup ale cărui jocuri ajută companiile să evalueze caracteristicile sociale, cognitive şi trăsăturile comportamentale, precum atenţia, memoria şi altruismul, a declarat într-un interviu Matt Mitro, şeful departamentului de recrutări al JPMorgan.

Pentru a identifica care dintre potenţialii stagiari ar putea fi cei mai potriviţi pentru un anumit loc de muncă, platforma măsoară atributele unui candidat prin comparaţie cu cele ale angajaţilor de succes ai unei firme. Această metodă ajută companiile să întocmească evaluări bazate pe date concrete, în detrimentul proceselor tradiţionale.

În ultimele luni, angajaţii debutanţi, din întreaga lume, ai JPMorgan, au jucat jocurile de tip pymetrics, acestea fiind jucate ulterior şi de către sute de candidaţi pentru un număr limitat de roluri cu normă întreagă, a spus Mitro.

Acesta a declarat că istoria ocupării forţei de muncă este un bun indicator al aptitudinii lucrătorilor cu experienţă, însă în cazul proaspeţilor absolvenţi, CV-urile au o predictivitate mai scăzută. Acesta a fost factorul determinant pentru care JPMorgan a ales să testeze tehnologia pymetrics în privinţa candidaţilor fără experienţă anterioară.

Firmele de dimensiuni mari apelează din ce în ce mai mult la tehnologie pentru a face mai corecte procesele de recrutare şi alte activităţi specifice resurselor umane. Sistemele includ, de asemenea, aplicaţii care scanează recenzii ale performanţei sau care monitorizează anunţurile de locuri de muncă ce conţin fraze care ar putea descuraja o anumită demografie să aplice.

„Viziunea noastră asupra procesului de angajare face parte dintr-un obiectiv mai amplu al firmei, prin care ne întrebăm: putem să ne îndeplinim mai bine obiectivele de diversificare, prin extinderea grupului de candidaţi pe care îl avem în vedere?”, a declarat Mitro.

Proiectul JPMorgan va continua cu aplicanţii pentru stagii în 2020 în Statele Unite, a adăugat acesta, menţionând că această tehnologie ar constitui doar o etapă a procesului de selecţie.

Printre clienţii pymetrics se numără, de asemenea, şi Unilever Plc şi Accenture Plc, conform site-ului companiei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO