Bănci și Asigurări

Cum poate evolua cursul leu/euro. Unii bancheri văd cursul peste pragul psihologic de 4,8 lei/euro până la sfârşitul anului 2019

Cum poate evolua cursul leu/euro. Unii bancheri văd...

Autor: Claudia Medrega

11.04.2019, 08:31 4625

♦ În primul semestru, cursul de schimb ar putea să oscileze în jurul nivelului de 4,77 lei/euro, însă unii bancheri nu exclud ca până la sfârşitul anului să depăşească pragul psihologic de 4,8 lei/euro, dacă BNR nu va interveni în piaţa valutară ♦ BNR a avertizat că este foarte posibil ca în perspectivă să crească presiunea asupra cursului de schimb.

Cursul de schimb leu/euro va fi sub presiune de creş­tere în perioada urmă­toare având în vedere nive­lurile deficitului de cont curent şi al deficitului bugetar şi ar pu­tea oscila în jurul a 4,77 lei/euro în pri­mul semestru, însă până la sfârşitul anului 2019 există riscul depăşirii pragului psihologic de 4,8 lei/euro, după cum anticipează unii analişti.

„Ne aşteptăm ca EUR/RON să rămână sub presiune de creştere în pe­rioada următoare, având în vede­re po­zi­ţia deficitelor gemene, tem­pe­rată de ra­te­le de dobândă ridicate şi de inter­ven­ţiile valutare ale băncii cen­tra­le. Nivelul de 4,77 pare să fie, pen­tru moment, limita su­perioară a inter­va­lului de tranzac­ţio­nare pen­tru EUR/RON“, susţine Ciprian Dască­lu, economistul-şef al ING Bank.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO