Bănci și Asigurări

Topul celor mai mari companii de leasing în funcţie de valoarea finanţărilor acordate pentru achiziţia de autovehicule

Topul celor mai mari companii de leasing în funcţie de...

Autor: Ciprian Botea

20.09.2014, 17:00 1636

Finanţările pentru autovehicule au susţinut creşterea de peste 20% a pieţei de leasing din primul semestru, în timp ce impactul segmentului de echipamente se lasă în continuare aşteptat.

Şapte dintre cele mai mari zece firme de leasing în funcţie de finanţările acor­date pentru achiziţia de autovehicule au raportat ritmuri de creştere de două sau chiar trei cifre în primul semestru, în timp ce pe segmentul echipa­men­telor numai trei companii au ieşit din rând şi au marcat un avans de peste 10%.

De altfel, finanţările pentru echipamente nu au avut nici pe departe un semestru foarte bun în pe­rioada ianuarie-iunie, cu o creştere agregată de numai 4% şi cu o pondere de 21% în totalul afa­cerilor firmelor de leasing. O treime din cele mai mari zece firme au înregistrat o scădere de două cifre a finanţărilor.

UniCredit Leasing domină clasamentul finan­ţărilor şi pe auto şi pe echipamente, cu o cotă de piaţă de 17% şi respectiv 32%.

Pe finanţări auto, care reprezintă aproape trei sferturi din piaţă, UniCredit Leasing este urmată de Impuls Leasing şi Porsche Leasing, cu fi­nan­ţări de 51 mil. euro fiecare. Impuls este subsidiară a grupului elveţian cu acelaşi nume, în timp ce Porsche Leasing este compania afiliată importa­torului Porsche Inter Auto, care comercializează mărci pecum Volkswagen, Skoda sau Seat.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
Cele mai citite ştiri
AFACERI DE LA ZERO