Bănci și Asigurări

Cum va ieşi Banca Transilvania din „hora francilor elveţieni“, în care a intrat fără să dea niciun credit în această monedă

Cum va ieşi Banca Transilvania din „hora francilor...

Autor: Ciprian Botea

23.01.2015, 00:06 4172
Banca Transilvania, al treilea jucător din sistemul bancar, nu se numără printre cele şapte bănci locale care au acordat credite în franci elveţieni, dar în câteva luni va trebui să găsească o soluţie pentru câteva zeci de mii de clienţi cu credite în moneda elveţiană, pe care îi va prelua de la Volks­bank şi care în acest moment au o mare problemă: plătesc rate duble faţă de momentul în care au contractat creditul.
 
Banca Transilvania estimează că va finaliza în câteva luni preluarea subsidiarei locale a Volks­bank, o bancă cu active de 3 mld. euro, dar şi cu probleme legate de volumul semnificativ de credite în franci elveţieni şi de procesele cu clienţii care acuză existenţa unor clauze abuzive în contractele de credit. Volksbank anunţase la finalul anului trecut că pregă­teşte o soluţie pentru clienţii cu credite în franci, cel mai probabil conversia acestora în euro sau lei cu un discount.
 
Banca Tran­silvania a răspuns câtorva întrebări ale ZF referitoare la criza creditelor în franci elveţieni.
 
 
A fost de acord Banca Transilvania cu decizia Volskbank de a îngheţa cursul franc/leu?
 
Deşi Banca Transilvania a semnat un contract de achiziţie  a Volksbank Româ­nia, până la obţi­nerea tuturor avizelor şi aprobărilor din partea autori­tăţilor, BT nu exercită controlul efectiv şi nu joacă un rol activ în deciziile Volksbank România.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO