Bănci și Asigurări

Cine a cumpărat eurobondurile vândute de Ministerul Finanţelor şi cine crede cel mai mult că România nu va da faliment în următorii 30 de ani: investitorii din Marea Britanie şi SUA au fost cei mai curajoşi

Cine a cumpărat eurobondurile vândute de Ministerul...

Autor: Claudia Medrega

05.04.2019, 00:07 3355

Investitorii din Marea Britanie şi SUA au cumpărat peste 60% din eurobondurile de 1,35 mld. euro lansate de România pe 30 de ani, obligaţiunile trezind într-o propor­ţie mare şi interesul austriecilor şi germanilor.

România s-a împrumutat săptămâna trecută pentru prima dată în euro pe 30 de ani, după ce în 2014 lansa în premieră bonduri în dolari pe 30 de ani, dobânda ajungând la 4,625%. Investitorii britanici au cum­pă­rat cele mai multe titlu­ri cu scadenţa de 30 de ani, res­pectiv 32% din euro­bon­durile de 1,35 mld. euro, iar cei din SUA au subscris 29%, în timp ce 17% din bondurile româ­neşti în euro le-a re­venit inves­titorilor austrieci şi germani. În ceea ce priveşte tipul de investitori pentru titlurile pe 30 de ani, un procent ma­jo­ritar, de 83%, a revenit fondurilor de investiţii, în timp ce com­pa­niile de asigurări&fondurile de pensii şi băncile au fost la dis­tanţă, cu ponderi de 9%, respectiv 7%.

Ministerul Finanţelor a transmis că au fost încasaţi ieri banii din euroobligaţiunea în trei tran­şe, de 3 mld. euro, lansată în 27 martie 2019. În acest an Ministerul Finan­ţelor ar urma să mai împrumute 1,25 mld. euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO