Bănci și Asigurări

Cumparaturi online sigure de la 30 de comercianti

20.08.2004, 00:00 18

Numarul comerciantilor electronici inregistrati in sistemul Mastercard Secure Code implementat de Romcard a ajuns la 30, alti zece comercianti fiind in curs de configurare.
Romacard a implementat acest serviciu, dezvoltat pe baza standardului 3D Secure la inceputul anului. Serviciul este deja folosit de comercianti care provin din diverse domenii, de la furnizorii de produse IT, la retaileri si chair furnizorii de utilitati.
?La ora actuala exista pe piata 750.000 de carduri pre-inrolate in sistemul 3D Secure, iar numarul comerciantilor si al posesorilor de card care adera la acest standard creste de la o luna la alta", declara Marin Mitroi, director general Romcard. ?Mai mult, au aparut deja companii care ofera servicii de intermediere comerciantilor care doresc sa se lanseze online. Astfel, utilizand serviciul MasterCard SecureCode furnizat de Romcard si-au inceput deja activitatea doua companii care furnizeaza la randul lor servicii de plata catre alti comercianti, solutie in care aceste companii joaca rolul de agregatori", mai spune Mitroi.
Romania este singura tara din Europa de Est unde se implementeaza solutia MasterCard SecureCode atat pe partea de emitere, cat si pe acceptare. Aceasta solutie garanteaza siguranta platilor online. ?Pentru piata locala, solutia este cu atat mai utila cu cat, pe langa securizarea tuturor tranzactiilor pe Internet, deschide practic piata cardurilor de debit, carduri bazate pe cod PIN care nu puteau fi folosite inainte pentru a realiza cumparaturi online", declara Denisa Mateescu, Operations Manager Romania MasterCard Europe.
Pentru consumatori, MasterCard SecureCode ofera protectie sporita impotriva folosirii de catre falsificatori, in spatiul virtual, a numerelor acestora de cont de credit sau de debit. Cumparatorii online vor fi singurii care au acces la SecureCode-ul lor specific, cheia care le permite sa foloseasca cardul pe Internet. In acelas timp, orice comerciant inscris in sistem este inregistrat si verificat, si astfel cumparatorul are garantia ca este un comerciant sigur.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO