Bănci și Asigurări

Cursul a explodat pe piaţa interbancară: Euro a sărit joi dimineaţă de 4,8 lei, atingând un maxim al tuturor timpurilor. La casele de schimb ale băncilor, euro se apropie la vânzare de 4,9 lei

Cursul a explodat pe piaţa interbancară: Euro a sărit...

Autor: Departamentul Economic

28.11.2019, 10:38 2755

Cursul de schimb al monedei naţionale va stabili, probabil, un nou maxim istoric joi, după ce pe pieţele valutare un euro a fost cotat cu 4,8 lei miercuri după-amiază şi în această dimineaţă.

Cursul de schimb al monedei naţionale a urcat miercuri în raport cu euro, fiind cotat de către la 4,7792 lei/euro, faţă de 4,7765 lei pentru un euro în sedinţa de marţi şi 4,7722 lei/euro luni.

Leul a câştigat teren luni în faţa euro după încheierea alegerilor prezidenţiale, însă datele privind rectificarea şi execuţia bugetară au dus la un nou puseu de creştere pentru euro, astfel că leul a ajuns la un pas de minimul istoric, înregistrat joi, 21 noiembrie, de 4,7808 lei/euro.

O intervenţie a BNR pe piaţă ar putea limita deprecierea leului.

Leul a înregistrat o tendinţă de scădere faţă de euro în ultimele aproximativ trei luni, mai precis începând cu luna septembrie, ce s-a accentuat în ultimele trei săptămâni. Deprecierea monedei naţionale este sub rata inflaţiei din acest an.

La casele de schimb ale băncilor un euro se cumpăra joi dimineaţă cu 4,69 - 4,77 lei şi se vindea cu 4,8 - 4,9 lei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO