Bănci și Asigurări

Cursul de schimb leu-euro afişa 4,5 lei pe interbancar în această dimineaţă. Cursul crescuse la 4,53 în tranzacţiile de seară. Dolarul afişează pe interbancar 4,14 lei

Cursul de schimb leu-euro afişa 4,5 lei pe interbancar...

Autor: Liviu Popescu

17.12.2015, 11:38 798

Cursul de schimb leu-euro afişa în această dimineaţă în jurul orei 10:00 pe piaţa interbancară un nivel de 4,5 lei, în condiţiile în care referinţa anunţată ieri de BNR era tot de 4,5 lei. În tranzacţiile de seară, cursul crescuse pe interbancar până la 4,53 lei pe o lichiditate slabă.

“Creşterea activităţii de ieri şi faptul că monedele regionale s-au apreciat sugerează că mişcarea leului ar fi fost ghidată de ordine comerciale”, scriu analiştii de la ING într-o notă.

Pe de altă parte, dolarul s-a apreciat pe apreciat pe piaţa interbancară în această dimineaţă la 4,12 lei. Ieri, BNR anunţase o referinţă de 4,12 lei.

Rezerva Federală a SUA (Fed) a majorat ieri dobânda de politică monetară, cu 0,25 puncte procentuale, pentru prima oară după 2006, semn că economia americană a depăşit cea mai mare parte a urmărilor crizei izbucnite în urmă cu opt ani.

“Peste noapte, în pieţele globale au avut loc evoluţii pozitive după ce preşedintele Fed, Janet Yellen, a spus ca următoarele decizii de creştere a ratei vor veni gradual, fapt care ar putea ajuta moneda românească să recupereze repede pierderile recente”, mai scriu analiştii de la ING.

Ei consideră că leul ar trebui să se aprecieze astăzi şi să se îndrepte spre 4,49 lei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO