Bănci și Asigurări

Cursul leu/euro a coborât la cel mai scăzut nivel din ultimele patru luni

Cursul leu/euro a coborât la cel mai scăzut nivel din...

Autor: Alexandru Zărnoeanu

25.07.2016, 00:06 1092
Cursul leu/euro a ajuns la sfârşitul săptămânii trecute la cel mai scăzut nivel din ultimele patru luni. BNR a anunţat vineri o cotaţie de referinţă de 4,4612 lei/euro, în scădere cu 0,2% faţă de şedinţa precedentă.
 
Aprecierea leului vine după ce în urma Brexit investitorii în căutare de randament au vândut active cu un grad mai ridicat de volatilitate precum monedele din Europa Centrală şi de Est şi au cumpărat euro. Leul s-a apreciat cu 1,6% de la minimul de 4,5396 lei/euro, atins înainte de referen­dumul din Marea Britanie.
 
„Nivelul acesta este destul de apropiat de minimului anului pentru pereche. Peste noapte sentimentul s-a deteriorat, în contextul în care după scăderile de pe bursele americane au existat evoluţii simi­lare pe pieţele din Asia“, sunt de părere ana­liştii ING Bank. Ei au anticipat ca EUR/RON să se tranzacţioneze lateral în jurul a 4,47 lei/euro, după ce moneda locală s-a apreciat cu 1,4% în iulie, „destul de mult pen­tru un activ puţin volatile cum este leul“.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO