Bănci și Asigurări

​Cursul leu-euro scade pe interbancar sub 4,5 lei. Dolarul american, la 4,08 lei

​Cursul leu-euro scade pe interbancar sub 4,5 lei....

Autor: Liviu Popescu

15.12.2015, 11:12 633

Cursul de schimb leu-euro afişa un nivel de 4,49 de lei pe piaţa interbancară în această dimineaţă în jurul orei 10:00, în timp ce paritatea pentru un dolar american scăzuse la 4,08 lei.

“Pentru astăzi şi mâine, credem că moneda românească se va tranzacţiona sub presiuni de apreciere, însă piaţa ar putea avea o doză de precauţie înaintea deciziei Fed”, scriu analiştii ING într-o notă de studiu.

Miercuri va avea loc şedinţa Băncii Federale a SUA, fiind ultimul eveniment din acest an cu impact major pe pieţele financiare.

Ieri, BNR anunţase un nivel al cursului leu-euro de 4,5 lei, în scădere cu 0,47% faţă de şedinţa precedentă, ceea ce a pus practic capăt tendindeţi ascendente caracteristice ultimelor şase şedinţe.

Leul s-a apreciat ieri şi în faţa dolarului american, respectiv 0,44% la 4,11 lei, dar şi în faţa francului elveţian, la 4,18 lei. Astfel, monea europeană s-a întărit ieri în faţa principalelor trei valute, fiind pentru prima oară în ultimele două săptămâni când leul câştigă teren într-o singură şedinţă în faţa euro, dolar american şi franc elveţian.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO