Bănci și Asigurări

Cursul s-a apropiat din nou de 4,4 lei/euro

Cursul s-a apropiat din nou de 4,4 lei/euro

Autor: Mihaela Claudia Medrega

16.03.2012, 00:03 202

Moneda naţională a continuat ieri să se deprecieze, apropiindu-se în a doua parte a zilei pe piaţa interbancară de recordul de 4,4 lei/ euro. Căderea a fost oprită de o intervenţie a BNR în favoarea leului, atunci când cotaţia a ajuns la 4,39 lei/ euro, după cum spun dealerii.

"Străinii aveau poziţii short (de vânzare - n. red.) pe EUR/RON şi mulţi au crezut că banca centrală «păzeşte» cotaţia din jurul a 4,37 lei/euro. Investitorii mizau pe intervenţia băncii centrale. După fixing paritatea a continuat să urce, iar o serie de investitori au început să-şi închidă poziţi­ile pe leu", a comentat un dealer. Evoluţia cotaţiei leului a fost contrară monedelor din regiune, care s-au apreciat.

Deutsche Bank şi JP Morgan sunt doi dintre jucătorii activi ieri la Bucureşti, pe o piaţă cu volume în creştere. Banca centrală a anunţat ieri un curs de referinţă de 4,3672 lei/euro, apropiat de recordul de 4,3688 lei/euro din iunie 2010. După ce la începutul lunii martie cursul a ajuns la 4,3488 lei/euro, în zilele care au urmat au fost depăşite, pe rând, pragurile de 4,35 lei/euro şi 4,36 lei/euro. Fluctuaţiile vin după ce în februarie s-a observat o stabilitate a cursului de schimb, cotaţi­ile variind într-un interval foarte îngust de 4,33-4,36 lei/euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO