Bănci și Asigurări

Cursul urcă la un nou maxim istoric şi îşi continuă marşul spre pragul psihologic de 4,7 lei/euro

Cursul urcă la un nou maxim istoric şi îşi continuă...

Autor: Claudia Medrega

11.01.2019, 00:07 2177

Incertitudinile create de politicile economice şi dez­echi­librele macroeconomice interne intensifică percepţia de risc, într-un context caracterizat şi de volatilitate pe pieţele financiare internaţionale, ducând cursul de schimb la un nou record istoric.

Moneda naţională a continuat să se deprecieze ieri, pierzând teren în faţa euro, iar cursul de schimb leu/euro a atins un nou maxim istoric, de 4,6764 lei/euro, îndreptându-se încet spre pragul psihologic de 4,7 lei/euro.

BNR pare să tolereze mişcarea în sus a pragului de confort al cursului leu/euro, în condiţiile în care presiunile de depreciere nu mai sunt domolite de banca centrală.

Deprecierea leului din ultima perioadă a venit şi într-un context regional în care şi alte monede din Europa Centrală şi de Est s-au depreciat în faţa euro.

Cursul de referinţă anunţat ieri de BNR, de 4,6764 lei/euro, este în creştere cu 0,27% faţă de nivelul de la sfârşitul anului trecut. În raport cu nivelul de miercuri, leul a pierdut doar 0,09%. Precedentul maxim istoric, de 4,6722 lei/euro, a fost înregistrat în 9 ianuarie 2019.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO