Bănci și Asigurări

Cutremur în sistemul bancar: Goldman Sachs, banca bogaţilor din SUA, anunţă că se retrage din Rusia

Cutremur în sistemul bancar: Goldman Sachs, banca...

Autor: Mediafax

10.03.2022, 17:30 22203

Goldman Sachs iese din Rusia, devenind prima mare bancă de pe Wall Street care anunţă că intenţionează să facă acest lucru după invazia din Ucraina.

"Goldman Sachs îşi încetează activitatea în Rusia, în conformitate cu cerinţele de reglementare şi de acordare a licenţelor", a declarat joi un purtător de cuvânt al Goldman Sachs pentru CNN.

Decizia celei mai influente firme de pe Wall Street de a ieşi din Rusia dă o nouă lovitură financiară Moscovei. Vestea ieşirii Goldman din Rusia a fost raportată anterior de Bloomberg News.

"Ne concentrăm pe sprijinirea clienţilor noştri din întreaga lume în gestionarea sau închiderea obligaţiilor preexistente pe piaţă şi pe asigurarea bunăstării oamenilor noştri", a declarat purtătorul de cuvânt al Goldman Sachs.
Nu este imediat clar câte persoane are Goldman Sachs în Rusia şi nici câţi bani câştigă firma acolo.

Citigroup a confirmat miercuri că îşi continuă eforturile anunţate anterior de a ieşi din activitatea sa de consum din Rusia. Citi a declarat că operează "pe o bază mai limitată, având în vedere circumstanţele şi obligaţiile actuale".

Citi a declarat că sprijină clienţii corporativi din Rusia, inclusiv multe corporaţii multinaţionale americane şi europene, în timp ce îşi suspendă sau îşi reduc afacerile în această ţară.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO