Bănci și Asigurări

Cutremurul din asigurări. Ce se întâmplă cu City Insurance, companie cu afaceri de 500 mil. euro. Indicatorii de solvabilitate ai asigurătorului sunt sub limitele legale. În ultimii 11 ani, City Insurance şi-a majorat cota de piaţă de 64 de ori, pornind de la o cotă de piaţă de 0,39% în anul 2009

Cutremurul din asigurări. Ce se întâmplă cu City...

Autor: Mircea Nica

09.06.2021, 00:06 10712

♦ City Insurance nu a furnizat detalii ale contractelor de împrumut din anul 2021, având în vedere că în anul 2021 datoriile companiei au crescut cu 75 mil. euro faţă de anul 2020 ♦ Cu toate acestea, rezultatul financiar pentru 2021 estimat de City Insurance este de 28,8 mil. lei, faţă de pierderea de 23,7 mil. lei înregistrată în 2020.

Situaţia asigurătorului City Insu­rance privind fondurile proprii dis­ponibile şi eligibile, menite să aco­pe­re cerinţa minimă de capital (MCR) şi cerinţa de capital de solvabilitate (SCR), constă de fapt în lipsuri de sute de milioane de lei, indicatorii de sol­vabilitate ai asigurătorului situ­ân­du-se sub limitele legale, potrivit evi­denţelor financiare ale City Insu­rance publicate de Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) în Monitorul Oficial.

Astfel, după ajustările efectuate de ASF la evidenţele financiare ale asigurătorului, ţinând cont de lipsa dis­ponibilităţilor băneşti din eviden­ţe­le societăţii bancare, cu care asi­gură­torul nu ar fi avut raporturi con­tractuale, reies valori ale fon­durilor pro­prii disponibile şi eligibile pentru SCR şi MCR chiar negative, ajun­gându-se de la un grad de aco­perire al SCR de 1,25 şi MCR de 3,25 la un grad de acoperire a SCR de -0,2979 şi respectiv -3,1752 pentru MCR.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO