Bănci și Asigurări

Dan Manolescu, secretar de stat în Finanţe pe legislaţie fiscală, aşteaptă aprobarea BNR să intre în CA al CEC

Dan Manolescu. Foto Silviu Matei

Dan Manolescu. Foto Silviu Matei

Autor: Razvan Voican

10.04.2014, 00:00 479

Ministerul Finanţelor, reprezentantul statului ca acţionar unic al CEC Bank, l-a desemnat de secretarul de stat Dan Manolescu să ocupe un loc de membru în consiliul de adminstraţie al băncii. Acesta urmează să-şi înceapă mandatul după ce va fi obţinut aprobarea BNR.

Manolescu, 37 de ani, este de un an secretar de stat coordonator al procesului de elaborare a legislaţiei, politicilor şi reglementărilor contabile şi fiscale, având o lungă experienţă în domeniul consultanţei fiscale. Un profesionist recunoscut în domeniu, el este fiul Mariei Manolescu, care de asemenea a fost secretar de stat pe legislaţie fiscală în perioada 2001 – 2004 şi a condus proiectul codului fiscal al României finalizat în forma iniţială în 2003 în urma unui efort fără precedent de consultare a experţilor în domeniu şi a mediului de business.

Susţinut iniţial de PNL la intrarea în guvern în ianuarie 2013, Dan Manolescu a fost menţinut în funcţie de premierul Victor Ponta, care i-a şi dat drept de semnătură în Ministerul Finanţelor în perioada de interimat de după demisia lui Daniel Chiţoiu. Consiliul de administraţie al CEC Bank va avea nu mai puţin de 11 membri în urma aprobării lui Dan Manolescu de către BNR – patru sunt şi conducători executivi ai băncii (Radu Gheţea, Andrei Stamatian, Mihaela Popa şi Gheorghe Carabasan), iar restul sunt oficiali din Ministerul Finanţelor şi ANAF.

Proiectul de schimbare a statutului şi trecere la un sistem dualist de conducere cu comitet director şi consiliu de supraveghere invocat de fostul ministru al finanţelor Daniel Chiţoiu şi apoi de premierul Victor Ponta nu a avansat până în prezent.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 10.04.2014

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO