Bănci și Asigurări

Dan Pascariu mai rămâne preşedinte al UniCredit cel mult până la finele lui 2020. În boardul băncii de la Bucureşti intră Niccolo Ubertalli, CO-CEO al grupului bancar italian pentru regiune

Dan Pascariu

Dan Pascariu

Autor: Claudia Medrega

12.03.2020, 07:00 412

Dan Pascariu, 69 de ani, unul dintre cei mai cunoscuţi bancheri din România, a primit o nouă prelungire de man­dat ca membru în consiliul de supra­veghere al UniCredit România, a patra bancă de pe piaţa locală, cel mult până la sfârşitul anului 2020.

Prelungirea mandatului a fost aprobată de acţionarii băncii, urmând să fie supusă aprobării BNR.

Dan Pascariu ocupă de peste un deceniu funcţia de preşe­dinte al consiliului de supraveghere al UniCredit România, după împărţirea atribuţiilor decise odată cu fuziunea din 2007 dintre UniCredit România şi HVB Ţiriac, prin care Răsvan Radu a preluat conducerea executivă a băncii rezultate.

În boardul de la Bucureşti va intra în locul lui Pascariu, Niccolo Ubertalli, CO-CEO UniCre­dit pentru regiune. Dacă apro­ba­rea prealabilă a BNR pentru nu­mirea lui Niccolo Ubertalli va fi pri­mită înainte de 31 decembrie 2020, mandatul lui Dan Pascariu va înceta începând cu data urmă­toa­re zilei primirii aprobării BNR pen­tru Ubertalli. Niccolo Uber­talli, fost şef de cabinet pe vremea fos­tului CEO al grupului italian UniCre­dit Alessan­dro Profumo, care a fost şi în echipa de conducere a UniCredit Bank România între 2012 şi 2015, a fost numit în pri­mă­vara anului 2019 la conducerea diviziei gru­pului UniCredit pentru Europa Centrală şi de Est (ECE).

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO