Bănci și Asigurări

Dan Pascariu, preşedinte UniCredit Bank: Industria bancară nu mai e sexi, probabil industria tehnologică are un mesaj mai atractiv

Dan Pascariu, preşedinte UniCredit Bank: Industria...

Autor: Alexandra Cepăreanu

08.07.2018, 16:03 1764

Dan Pascariu, preşedintele UniCredit Bank, a spus în cadrul conferinţei ZF Bankers Summit ‘18 că majoritatea persoanelor care pleacă din industria bancară îşi schimbă domeniul de ocupaţie şi aleg să plece în industria tehnologică, pentru că domeniul IT are un mesaj mai sexi.

„Dacă mă uit în banca la care lucrez, constat că plecările din bancă nu sunt către alte bănci, ci spre companii din domeniul tehnologiei. Adică, industria bancară nu mai e sexy”, a spus Dan Pascariu, prşedintele UniCredit Bank.

- Ceea ce îmi spune mie treaba asta e că există o percepţie, dacă mă uit la colegii mei din bancă, avem oameni care au fost angajaţi cu 10 ani în urmă, suntem noi în masură să atragem cele mai bune talente de pe băncile universităţii sau din alte industrii? Nu prea, pentru că noua generaţie are alte aşteptări, iar industriile tehnologice au un mesaj mai sexy. Industria bancară devine mai mult o utilitate publică, ar trebui să schimbăm şi noi mesajul pentru că ne vom trezi că nu vom mai avea aceleaşi talente. Este un lucru la care trebuie sa reflectăm cu toţii. În al doilea rând este o chestie de mentalitate a viitorilor clienţi, care vor dori ceva şi vor trebui serviţi de angajaţi care au aceaaşi mentalitate.

- Acum caţiva ani, când apăruseră fintech-urile am fost avertizat de un prieten că ne vor demola, realitatea este că nu e chiar aşa, pentru că fintech-urile nu pot să facă ce fac băncile, în materie de atragere de depozite. Marile companii de telecomunicaţii nu au reuşit să preia porţiuni importante de la bănci, pentru că există anumite lucruri pe care banca le poate oferi, doar banca. Noi trebuie sa fim practive să sa faca parteneriate cu fintechurile pentru a veni cu noi tpurii de experiente pt clienti potrivit nevoilor noilor generatii.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO