Bănci și Asigurări

Dan Suciu, purtătorul de cuvânt al BNR, despre modificarea OUG 114: Rămâne de văzut dacă aceste schimbări se vor aplica şi creditelor în curs. Aşteptăm modificările pentru a avea un punct de vedere

Dan Suciu, purtătorul de cuvânt al BNR, despre...

Autor: Departamentul Economic

22.03.2019, 15:32 946

BNR va avea un punct de vedere privind modificările OUG 114 atunci când va primi proiectul iar Consiliul de Administraţie îl va analiza, a declarat Dan Suciu, purtătorul de cuvânt al BNR, la Realitatea TV.

„Banca Naţională a furnizat Ministerului Finanţelor până acum toate informaţiile necesare ca ei să ia decizia în cunoştinţă de cauză. Le-am pus la dispoziţie o serie întreagă de date, pentru că datele privind evoluţiile pe piaţă a dobânzilor le deţine Banca Naţională”, a spus Suciu.

Purtătorul de cuvânt nu s-a pronunţat în privinţa posibilităţii scăderii ratelor la credite. „Rămâne de văzut dacă aceste schimbări se vor aplica şi creditelor în curs, trebuie văzut proiectul de lege şi ce modificări implică. Banca Naţională a susţinut un lucru ferm şi anume ca eventuala taxă bancară să fie decuplată de ROBOR. Acesta a fost obiectivul principal al băncii centrale, pentru că ar fi afectat politica monetară”, a explicat Suciu.

Ministerul Finanţelor a discutat în ultimele zile cu reprezentanţii băncilor şi cu administratorii Pilonului II de pensii modificările care ar trebui aduse OUG 114/2018.

Ministrul Finanţelor Publice, Eugen Teodorovici, a anunţat că vineri vor fi publicate spre dezbatere publică modificările la ordonanţă, astfel încât schimbările să fie făcute săptămâna viitoare.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Cele mai citite ştiri
AFACERI DE LA ZERO