Bănci și Asigurări

Dana Demetrian a plecat din postul de director executiv al polului administrare reţea din BRD

Dana Demetrian a plecat din postul de director executiv al polului administrare reţea din BRD

Autor: Razvan Voican

23.01.2012, 12:27 3691

Dana Demetrian (foto), care din vara lui 2008 era şefa polului de administrare generală a reţelei BRD-SocGen, a părăsit recent banca, afirmă surse de pe piaţă.

Ea controla mai multe divizii-cheie pentru businessul de retail al băncii private cu cea mai mare reţea teritorială - circa 930 de unităţi, de la managementul sucursalelor la divizia carduri, trecând prin divizia produse şi servicii de retail şi până la zona de cash management şi help desk. Demetrian, unul dintre cei mai apreciaţi profesionişti din bancă, a condus strategia BRD de dezvoltare pe piaţa cardurilor, acesta fiind unul dintre segmentele cele mai dinamice inclusiv în anii de criză. Banca a inovat constant în această zonă, intrând şi pe nişa dispozitivelor de plată contactless utilizabile şi pentru plata transportului în comun.

De altfel, Demetrian a fost responsabilă cu divizia carduri încă din 2005. În perioada 2005 - 2008 ca director executiv ea a avut de asemenea în subordine diviziile produse şi servicii de retail şi colectare creanţe de retail. Ca şef pe carduri la BRD, ea a fost implicată în proiectul trecerii la leul greu din vara lui 2005, când primele bancnote în lei noi au fost extrase de oficialităţi dintr-un bancomat al BRD.

Plecarea Danei Demetrian are loc la scurt timp după ce fostul său superior Sorin Popa a plecat la Paris la cartierul general al Société Générale, iar pentru preluarea responsabilităţilor acestuia a fost desemnat Gigi Marinel, care încă aşteaptă autorizarea de la BNR pentru exercitarea funcţiei de director general adjunct pe retail. Surse bancare afirmă că Demetrian ar fi optat pentru una dintre marile organizaţii internaţionale de carduri, pe baza experienţei pe care a acumulat-o în domeniu.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO