Bănci și Asigurări

Dana Demetrian, BCR: Circa 25-30% din creditele noi sunt refinanţări

Dana Demetrian

Dana Demetrian

Autor: Liviu Popescu

17.06.2015, 00:06 411
Componenta de refinanţare are în general o pondere de 25-30% în producţia nouă de credite, dar băncile în­cearcă să-şi crească şi expunerea pe clienţii respectivi, nu doar să acopere din noul împrumut soldul datoriei existente, a declarat Dana Demetrian, vicepreşedinte retail şi private banking la BCR, prezentă la a patra ediţie a conferinţei ZF Bankers Summit.
 
„Poate fi doar un transfer puncutal şi pe termen scurt, dar nu cred că vreo bancă încearcă să-şi consolideze doar o relaţie pe termen scurt. Prin oferirea anumitor servicii şi facilităţi pentru aceşti clienţi, ei îşi pot creşte expunerea, ceea ce înseamnă practic o creştere a volumelor de creditare“, a spus Demetrian, care coordonează retailul BCR din poziţia de vicepreşedinte de la începutul acestui an.
 
Bancherii au redus treptat dobânzile la creditele de consum în ultima perioadă în încercarea de a atrage mai mulţi clienţi. Cele mai ieftine oferte la creditele de consum afişează în acest moment dobânzi de o singură cifră. La imobiliarele în lei dobânzile au ajuns la circa 4% pe an.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
Cele mai citite ştiri
AFACERI DE LA ZERO