Bănci și Asigurări

Dana Demetrian, vicepreşedinte BCR: Riscurile ca fintech-urile să ne atace businessul nu există. Soluţia este să ne transformăm noi înşine în fintech

Dana Demetrian, vicepreşedinte BCR: Riscurile ca...

Autor: Alex Ciutacu

05.07.2018, 11:16 1173

Fintech-urile nu sunt o ameninţare la adresa businessului bancar, pentru că băncile se pot transforma oricând şi au resursele de a adopta comportament de fintech, spune Dana Demetrian, vicepreşedinte BCR, în cadrul conferinţei ZF Bankers Summit 18.

Ce a mai declarat în cadrul evenimentului:

- Riscul ca fintech-urile să ne atace din punct de vedere al businessului există. Soluţia este să ne transformăm noi înşine în fintech-uri, să lăsăm oamenii să gândească, să se dezvolte, să nu limităm oamenii în creaţia lor. Şi mai mult, cred că trebuie să scoatem la suprafaţă principalul aspect, există o mare diferenţă între fintech-uri şi bănci, şi-anume că băncile se pot transforma în fintech-uri, dar fintech-urile nu se pot transforma în bănci. Pentru a dezvolta sistemele pe care le avem noi, ar dura ani.

- Vorbim de generaţii diferite, de oameni care pot merge spre Aple sau Google Pay pentru tranzacţionare, dar acei oameni vor ajunge la maturitate şi vor investi. Da, probabil investeşi acolo, dar apoi unde îţi vei ţine banii? Acolo? Nu. În bănci, în fonduri de investiţii. Băncile sunt medii stabile are pot asigra continuintatea.

- Cred că pot să spun după 20 şi ceva de ani că România are o şansă. Trebuie să credităm dar trebuie să fim stăpâni pe stabilitatea sistemului, să nu generăm riscuri viitoare. Avem nevoie de multă educaţie în zona micilor întreprinzători, iar noi trebuie să stabillim aceste reguli. Evoluţia de piaţă ne spune că trebuie să fim cu un pas înainte şi nu cred că pregătim România pentru anul acesta sau pentru anul următor, ci pentru următorii 10 ani.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO