ZF Bankers Summit ’18

Dana Demetrian, vicepreşedinte BCR: Riscurile ca fintech-urile să ne atace businessul nu există. Soluţia este să ne transformăm noi înşine în fintech

5 iul 2018 Autor: Alex Ciutacu

Fintech-urile nu sunt o ameninţare la adresa businessului bancar, pentru că băncile se pot transforma oricând şi au resursele de a adopta comportament de fintech, spune Dana Demetrian, vicepreşedinte BCR, în cadrul conferinţei ZF Bankers Summit 18.

Ce a mai declarat în cadrul evenimentului:

- Riscul ca fintech-urile să ne atace din punct de vedere al businessului există. Soluţia este să ne transformăm noi înşine în fintech-uri, să lăsăm oamenii să gândească, să se dezvolte, să nu limităm oamenii în creaţia lor. Şi mai mult, cred că trebuie să scoatem la suprafaţă principalul aspect, există o mare diferenţă între fintech-uri şi bănci, şi-anume că băncile se pot transforma în fintech-uri, dar fintech-urile nu se pot transforma în bănci. Pentru a dezvolta sistemele pe care le avem noi, ar dura ani.

- Vorbim de generaţii diferite, de oameni care pot merge spre Aple sau Google Pay pentru tranzacţionare, dar acei oameni vor ajunge la maturitate şi vor investi. Da, probabil investeşi acolo, dar apoi unde îţi vei ţine banii? Acolo? Nu. În bănci, în fonduri de investiţii. Băncile sunt medii stabile are pot asigra continuintatea.

- Cred că pot să spun după 20 şi ceva de ani că România are o şansă. Trebuie să credităm dar trebuie să fim stăpâni pe stabilitatea sistemului, să nu generăm riscuri viitoare. Avem nevoie de multă educaţie în zona micilor întreprinzători, iar noi trebuie să stabillim aceste reguli. Evoluţia de piaţă ne spune că trebuie să fim cu un pas înainte şi nu cred că pregătim România pentru anul acesta sau pentru anul următor, ci pentru următorii 10 ani.

Continuarea pe ZFCorporate

ZF Corporate este serviciul de business intelligence al Ziarului Financiar. Pentru a putea avea acces la informatii trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Agricultură, Energie şi altele) - vezi prezentarea video a ZFCorporate. Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

 
Cuvinte cheie:
refuz
, bcr
, business
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide