Bănci și Asigurări

Dana Demetrian, vicepreşedintele pe retail al BCR, a renunţat la funcţia de preşedinte al boardului BCR Banca pentru Locuinţe: Trebuie să respectăm cerinţele de reglementare

Dana Demetrian

Dana Demetrian

Autor: Anelis Baciu

09.03.2017, 00:05 1770
Dana Demetrian, vicepreşedin­te executiv al BCR, a fost schimbată din funcţia de preşedinte al consiliului de supraveghere al subsidiarei BCR Banca pentru Locuinţe, reprezentanţii băncii motivând schimbarea pe ne­cesitatea respectării cerinţelor de reglementare cu privire la numărul maxim permis de responsabilităţi asu­mate de executivi.
 
„În ceea ceea ce pri­veş­te distribui­rea re­pre­zen­tan­ţilor Băn­cii Comer­ciale Ro­mâ­ne (BCR) în ro­lu­rile de mem­bri în con­siliile de su­pra­­ve­ghe­re ale sub­si­di­a­­­relor BCR, ur­­mă­rim res­­pec­ta­rea ce­­rin­ţe­lor de re­gle­­men­­ta­re cu pri­vi­re la nu­­mă­rul ma­xim permis de res­pon­­sa­bi­lităţi asuma­te. În acest context, ro­lul de preşedinte al consiliului de supra­ve­ghe­re al BCR Banca pentru Locuinţe, până în prezent ocupat de către Dana Deme­trian, va trece în responsabili­tatea unui alt reprezentant al BCR. Dana Demetrian îşi va continua responsabilităţile asumate în cadrul Consiliilor de Supraveghere ale unor alte subsidiare din grupul BCR. După câstigarea procesului împotriva Curţii de Conturi, BCR BPL priveşte cu încredere către demersul legislativ de a clarifica funcţionarea sustenabilă a sistemului de economisire-creditare în scop locativ.“, au transmis reprezentanţii BCR.
 
Conducerea executivă a BCR Ban­ca pen­tru Locuinţe este în sarcina lui Lu­­cian Anghel, fost director general al BCR Pensii şi fost econo­mist-şef al BCR.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO