Bănci și Asigurări

Dana Dima, BCR: Numărul de tranzacţii care se realizează astăzi în mijloacele de transport cu cardul creşte văzând cu ochii. În luna martie am înregistrat 3,1 mil. de tranzacţii cu cardul

Videoconferinţa ZF Visa “Mobilitate urbană în era plăţilor digitale”

Dana Dima, BCR: Numărul de tranzacţii care se...

Autor: Răzvan Botea

06.04.2022, 10:56 189

Dana Dima, vicepreşedinte executiv retail & private banking, Banca Comercială Romana, a spus, la videoconferinţa ZF Visa “Mobilitate urbană în era plăţilor digitale”, că numărul de tranzacţii cu cardul sau telefonul din mijloacele de transport în comun creşte într-un ritm foarte alert şi a ajuns, la nivel naţional, la 3,1 mil. plăţi în martie 2022.

„Numărul de tranzacţii care se realizează astăzi în mijloacele de transport cu cardul, telefonul etc. creşte văzând cu ochii. În luna martie am înregistrat 3,1 mil. de tranzacţii cu cardul. Jumătate din acestea se întâmplă în Bucureşti şi jumătate la nivelul ţării, Clujul însemnând aproape jumătate din tranzacţiile din restul ţării.”

Ce a mai spus Dana Dima la ZF Visa “Mobilitate urbană în era plăţilor digitale”:

BCR a  implementat în doar 4 ani în 18 oraşe din ţară soluţia de transport, poziţionând România în top. Discutăm despre oraşele mari – Bucureşti, Cluj, Iaşi -, dar şi despre oraşele de talie mai mică din perspectiva numărului de locuitori – Sibiu, Reşiţa, Baia-Mare, Arad, Sighişoara, care vin din urmă cu un potenţial fantastic.

Avantajul României este că în doar 4 ani a reuşit să implementeze acest număr de tranzacţii. Avem peste 53 de milioane de tranzacţii de la început. Se observă creşteri substanţiale, de 20-30% de la o lună la cealaltă, ceea ce înseamnă, din punctul nostru de vedere, o adopţie fantastică a tehnologiei.

Mergem dinspre transportul public spre zona de parking. Suntem prezenţi astăzi, în primă fază, de plată cu cardul în aeroportul Otopeni, unde există un trafic fantastic.

Adopţia utilizării cardului ca mijloc de plată pentru transportul în comun a fost mai mare în această perioadă decât în trecut. Foarte mulţi pasageri au trecut de la plăţile clasice la plata cu cardul.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO