Bănci și Asigurări

După ce au oferit credite ipotecare cu dobânzi negative, danezii de la Jyske Bank vor să aplice dobândă negativă pe depozitele clienţilor bogaţi susţinând că le oferă protecţie într-un mediu de dobânzi negative

După ce au oferit credite ipotecare cu dobânzi...

Autor: Alex Ciutacu

21.08.2019, 07:50 843

Jyske Bank, prima bancă din lume care a oferit ipotecare pe 10 ani cu dobânzi negative, vrea acum să îi taxeze pe clienţii bogaţi care vor să îşi depoziteze banii în banca daneză, pe fondul predicţiilor care arată că mediul cu dobânzi negative s-ar putea menţine chiar şi pentru 8 ani, potrivit Bloomberg.

Danezii de la Jyske Bank au făcut istorie luna aceasta după ce au oferit împrumuturi ipotecare pe 10 ani cu dobânzi de minus 0,5%, şi plănuiesc acum să profite de mediul cu dobânzi negative care se conturează şi să perceapă dobânzi negative pe depozitele clienţilor bogaţi începând cu luna decembrie.

CEO-ul Anders Dam spune că după şapte ani de dobânzi negative în Danemarca, ceva trebuia să se întâmple.

„Mereu am crezut că dobânzile negative erau ceva temporar. Acum pare că e ceva mai permanent. Aşteptările noastre sunt ca dobânzile negative să se menţină pentru următorii opt ani”, spune Anders Dam, CEO-ul băncii.

Cei care depozitează bani la Jyske for trebui să plătească pentru sumele de peste 1,1 milioane dolari, potrivit băncii. Noul plan a fost anunţat odată cu rezultatele pentru trimestrul al doilea care arată că veniturile nete din dobânzi au scăzut cu 7% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut.

Dam spune că dobânda poate fi negociată pentru sumele care depăşesc pragul, însă dacă nu există o înţelegere separată, aceasta va fi de minus 0,6%.

 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO