Bănci și Asigurări

Daniela Budurea, şefa Western Union România: Am ajuns la peste 9.000 de locaţii, iar pentru viitor suntem foarte focusaţi pe digitalizare

Daniela Budurea: „În 20 de ani, de mai mult de 50 de milioane de ori consumatorii din România au fost în contact cu serviciile Western Union prin primirea şi trimiterea de bani“.

Daniela Budurea: „În 20 de ani, de mai mult de 50 de milioane de ori consumatorii din România au fost în contact cu serviciile Western Union prin primirea şi trimiterea de bani“.

Autor: Claudia Medrega

07.07.2016, 00:06 730

Cele mai multe transferuri de bani în România sunt realizate din Italia, Germania, Marea Britanie, Spania şi Franţa, iar valoarea medie a unei tranzacţii este de aproximativ 350 de dolari.

Reţeaua Western Union (WU) a crescut în România de la o singură unitate în 1996 la peste 9.000 de unităţi active în prezent, românii apelând în ultimii 20 de ani la serviciile companiei de mai mult de 50 de milioane de ori, prin primirea şi trimiterea de bani, iar target-urile de viitor sunt mai mult pe partea de digitalizare, a declarat Daniela Budurea, country director al Western Union România şi Bulgaria.

„Suntem în România de 20 de ani. Am pornit în 1996 de la o singură locaţie, Banca Românească fiind primul partener WU în România, şi acum avem peste 9.000 de locaţii. Din 2014 până acum am introdus peste 2.400 de locaţii. Iar transferurile de bani pot fi realizate şi la peste 3.000 de ATM-uri. La început se puteau face plăţi într-o singură valută - în dolari, doar transferuri cash to cash, şi doar plăţi către România, nu trimiteri. Am ajuns la multi-product, multi-channel şi digitalizare“, a de­clarat Daniela Budurea într-un interviu acordat ZF.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO