Bănci și Asigurări

Daniela Covăcescu a fost recrutată în boardul Generali de la rivalul Omniasig

Daniela Covăcescu

Daniela Covăcescu

Autor: Anelis Baciu

08.12.2015, 00:03 943

Daniela Covăcescu a primit luna trecută avizul Auto­rităţii de Supraveghere Financiară (ASF) pentru poziţia de membru în boardul asigu­rătorului Generali pentru un mandat de patru ani. Ea va ocupa totodată şi poziţia de chief operating officer (director de operaţiuni).

Covăcescu a fost recrutată de Ge­ne­rali de la rivalii de la Omniasig, unde a fost membru în board până în lu­na martie a acestui an, când s-a schimbat structura directoratului. Din martie până în octombrie, Covăcescu s-a ocupat de coordonarea operaţiunilor Omniasig.

Decizia Generali de a recruta un şef de la Omniasig vine după ce în urmă cu aproximativ un an aceeaşi mutare a fost făcută şi de Omniasig prin numirea în board a lui Mădălin Roşu, fost director de daune la Generali. Cei doi asigurători au făcut astfel un „schimb de cadre“.

Daniela Covăcescu şi-a început cariera în asigurări în 2011 în cadrul directoratului fostei BCR Asigurări, iar după fuziunea cu Omniasig din primăvara lui 2012 şi-a continuat activitatea pe aceeaşi poziţie în noua companie.

Ea a lucrat aproximativ zece ani în sectorul financiar, unde a ocupat funcţia de director financiar la sucursala locală a Bancpost şi pe cea de director adjunct în cadrul IFN-ului Patria Credit. În plus, noul membru în boardul Ge­ne­rali are o expe­rienţă de şapte ani în consultanţă şi audit, experienţă acumulată în cadrul companiei Deloitte.

Daniela Covăcescu a absolvit Facultatea de comerţ din cadrul Academiei de Studii Eco­no­­mice din Bucureşti şi deţine certi­­ficarea în contabilitate ACCA recunoscută la nivel inter­naţional.

Generali şi-a completat prin recrutarea Danielei Covăcescu echipa directoratului care rămăsese fără un membru după plecarea Iulianei Rusei în boardul Uniqa la jumătatea acestui an.

În prezent din directoratul Generali mai fac parte Adrian Marian în calitate de preşedinte şi Daniela Pene, Paolo Coletto şi Vaselin Danilovac în calitate de membri.

Generali, este unul dintre cei mai importanţi asigurători din piaţa locală, o bună parte din afacerile companiei fiind concentrate pe segmentul corporate. În primele şase luni Generali a raportat afaceri de 235 milioane de lei în creştere cu 3% comparativ cu aceeaşi perioadă a anului trecut, potrivit ASF.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO