Bănci și Asigurări

​Darea în plată se va aplica şi creditelor personale cu ipotecă

​Darea în plată se va aplica şi creditelor personale...

Autor: Liviu Popescu

30.03.2016, 23:10 4055

Darea în plată se va aplica şi debitorilor care au credite de nevoi personale cu ipotecă, indifferent dacă au fost contractate cu destinaţia de locuinţă ori au fost garantate cu immobile care au fost sau sunt folosite ca locuinţă, potrivit concluziilor din această seară din Parlament la care au participat Daniel Zamfir, avocatul Gheorghe Piperea, vicepreşedintele PSD Viorel Ştefan, vicepreşedintele Comisiei Juridice Ioan Cupsa, Alin Iacob de la AURSF, Cătălin Voievozeanu de la GCCC si avocatul Alexandra Burada.

 “Legea se va aplică şi debitorului care a constituit ipoteca pe terenul pe care s-a construit/ar fi urmat să se construiască o casă, precum şi imobilele-teren sau construcţii puse în garanţie de terţi ori de membrii familiei debitorului principal. În genere, discuţia s-a concentrat pe ideea de locuinţa, dar a rezultat clar că legea are că scop nu debarasarea debitorului de un imobil, ci liberarea să şi a familiei sale (precum şi a fideiusorului) prin darea în plată de datoriile care l-ar putea covârşi toată viaţă în lipsă darii în plată”, afirmă avocatul Piperea, unul dintre susţinătorii legii.

Mâine în Comisia juridică vor fi decise şi celelalte două amendamente discutate săptămâna trecută, respectiv, plafonul de 250.000 de euro şi excluderea creditelor Prima casă.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO