Bănci și Asigurări

Dauna medie plătită de Fondul de Protecţie a Victimelor Străzii a crescut de 5 ori în şapte ani

Dauna medie plătită de Fondul de Protecţie a...

Autor: Anelis Baciu

17.07.2014, 00:00 80

Fondul de Protecţie a Victimelor Străzii (FPVS), instituţia care despăgubeşte victimele accidentelor rutiere cu autori necunoscuţi sau provocate de şoferi fără o poliţă de asigurare valabilă, a plătit despăgubiri cu o valoare medie de 33.000 de lei anul trecut, de cinci ori mai mare decât dauna medie achitată în urmă cu şapte ani, potrivit datelor din raportul anual al Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF).

Avansul a fost determinat în principal de creşterea numărului de solicitări pentru daune morale şi vătămări corporale, care au reprezentat 90% din sumele plătite. Fondul a achitat anul trecut despăgubiri în valoare totală de 30,3 milioane de lei (7 mil. euro), cu aproape un milion peste nivelul din 2012.

Circa 900 de persoane au fost despăgubite de fond în 2013, faţă de 800 de persoane în anul precedent. Fondul are resurse de circa 72 milioane de lei, companiile de asigurări autorizate să vândă RCA (poliţe auto obligatorii) contribuind anual cu 1% din încasările pe acest segment la rezervele FPVS. Contribuţiile s-au ridicat anul trecut la circa 24 milioane de lei.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO