Bănci și Asigurări

Daunele înregistrate pe poliţele cyber au crescut cu 83% în anul 2019

Daunele înregistrate pe poliţele cyber au crescut cu...

Autor: Mircea Nica

20.07.2020, 00:00 81

Notificările de daună ale poliţelor de asigurare cyber au înregistrat o creştere semnificativă cu circa 83% în anul 2019, faţă de anul 2018, iar două treimi dintre pierderile asociate incidentelor cibernetice provin din atacuri maliţioase, potrivit informaţiilor transmise de Marsh România. 

„Criza sanitară COVID-19, contextul economic volatil şi un atac cibernetic care ar conduce la întreruperea activităţii ar reprezenta o suprapunere care s-ar putea dovedi fatală pentru multe companii din România, mai ales în 2020, anul în care organizaţiile nu îşi pot permite să fie afectate de un incident cibernetic. Faptul că România este a doua ţară din UE ca număr de amenzi legate de nerespectarea GDPR confirmă, încă o dată, că organizaţiile trebuie să acorde o atenţie sporită programului lor de protecţie la incidente cibernetice. Asigurarea, ca parte a măsurilor de diminuare a riscurilor cibernetice, contribuie la sporirea rezilienţei cibernetice şi preia presiunea financiară asupra organizaţiei, în eventualitatea unei daune“, a transmis Cristian Fugaciu, CEO al Marsh România.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO