Bănci și Asigurări

De ce a decis BCR să crească dobânzile la depozitele în lei până la 8% şi să reintroducă depozitele în valută în ofertă? Dana Dima, vicepreşedinte retail: „Am răspuns solicitărilor clienţilor noştri“

De ce a decis BCR să crească dobânzile la depozitele...

Autor: Claudia Medrega

03.03.2023, 00:05 15556

♦ În 2022, BCR a înregistrat o reducere a depozitelor retail (minus 5,3% faţă de 2021, până la 43,7 mld. lei) compensată de creşterea depozitelor corporate (plus 20,1% faţă 2021, până la 28,8 mld. lei) ♦ Dana Dima: „După cota de piaţă pe zona de investiţii BCR este pe locul 1. Avem diversificare bună astfel încât clienţii să decidă în funcţie de profilul de risc“.

Decizia BCR de a majora dobânzile remunerate clienţilor la depozitele în lei spre 8%, precum şi reintroducerea depozitelor în valută în oferta băncii au venit ca răspuns la solicitările clienţilor băncii, după cum a declarat Dana Dima, vicepreşedinte retail la BCR, a doua bancă de pe piaţa locală după active. „Dobânda mai mare la depozitele în lei este ca răspuns la solicitările pieţei, ale clienţilor noştri. Este o strategie pe care se bazează modelul nostru de business. Dincolo de ceea ce investim, ascultăm foarte mult ceea ce se întâmplă, ascultăm clienţii. Nu din alte motive. Răspundem aşteptărilor clienţilor prin produse, prin soluţii“, a explicat ea.

În 2022 BCR a înregistrat o reducere a depozitelor retail (minus 5,3% faţă de 31 decembrie 2021, până la 43,7 mld. lei) compensată de creşterea depozitelor corporate (plus 20,1% faţă de 31 decembrie 2021, până la 28,8 mld. lei). Pe total, depozitele atrase de BCR de la clienţi în 2022 au crescut cu doar 4,3%, până la 75,5 mld. lei la data de 31 decembrie 2022. 

Vicepreşedintele BCR a menţionat faptul că banca a investit foarte mult şi în strategia de diversificare, astfel că banii pe care un român îi economiseşte merg şi spre alte produse precum fonduri de investitii, asigurări, fonduri de pensii, nu doar în depozite, în funcţie de profilul de risc.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
Cele mai citite ştiri
AFACERI DE LA ZERO