Bănci și Asigurări

De ce a plecat Rekkers de la Banca Transilvania

De ce a plecat Rekkers de la Banca Transilvania

Autor: Cristian Hostiuc

20.01.2012, 12:15 11732

Imediat după ce Banca Transilvania a anunţat demisia directorului său general (CEO) Robert Rekkers, toată lumea a pus întrebarea: De ce a plecat Rekkers?

El era unul dintre cei mai bine plătiţi bancheri de pe piaţă, pachetul lui fiind format din salariul de bază şi bonus în special în acţiuni. Rekkers ajunsese să deţină 0,75% din acţiunile Băncii Transilvania.

Cine este omul care îl înlocuieşte pe Robert Rekkers la conducerea Băncii Transilvania

Având în vedere stabilitatea la nivelul conducerii băncii, între Rekkers şi Horia Ciorcilă, preşedintele Consiliului de Administraţie, demisia pe neaşteptate a lui Rekkers aduce multe semne de întrebare.

Lui Robert Rekkers, cel care conducea executiv banca de peste nouă ani, îi expira în aprilie mandatul. Între board, principalii acţionari şi Rekkers s-au purtat discuţii pe această temă pe parcursul anului trecut, dar părţile nu au ajuns la un acord.

Rekkers a cerut o prelungire a mandatului cu care boardul nu a fost de acord, conform unor surse din piaţă.

În ultimul timp, principalii acţionari ai băncii ar fi discutat schimbarea strategiei băncii, având în vedere contextul economic dificil: adică de la o creştere a cotei de piaţă şi a deschiderii de sucursale, banca să se îndrepte spre o consolidare a poziţiei

Rekkers a fost un manager de creştere, iar în acest moment opinia boardului ar fi fost că este nevoie de un management mai conservator, mai "low-profile".

Având în vedere acest lucru, Rekkers şi-a dat pe neaşteptate demisia, cu trei luni înainte de terminarea mandatului, el declarând chiar pentru Business Magazin, în decembrie, că va rămâne în cadrul companiei atât timp cât îl vor acţionarii.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO