Bănci și Asigurări

De maine, plafoane marite la „Prima casa”

15.02.2010, 23:05 26

Ministerul Finantelor va prezenta in sedinta de guvern de maineactul normativ privind modificarea programului "Prima casa", cutrei trepte de garantare - 60.000, 70.000 si 75.000 de euro infunctie de tipul locuintei, afirma ministrul finantelor SebastianVladescu.

"Actul normativ intra miercuri in sedinta guvernului pentru canu am considerat necesar sa organizam o reuniune speciala, chiardaca teoretic progamul se intrerupe pentru cateva zile", a declaratVladescu pentru ZF.

El spune ca plafonul de garantare va ramane la 60.000 de europentru locuintele vechi, in timp ce pentru locuintele noi va crestela 70.000 de euro in cazul achizitiei/constructiei individuale,respectiv la 75.000 de euro in cazul proiectelor de constructie amai multor apartamente prin asociererea solicitantilor decredit.

Ieri a expirat termenul pentru incheierea de antecontracte informa veche a programului "Prima casa".

Cei care au apucat sa incheie antecontracte de cumparare a uneilocuinte pana la 15 februarie pot continua sa isi finalizezedosarele, iar bancile care mai au plafon de garantare sa le trimitaspre aprobare la Fondul de Garantare a Creditelor.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO