Bănci și Asigurări

De vineri s-au schimbat tarifele la RCA: cea mai ieftină poliţă va fi de 541 de lei pe an, iar cea mai scumpă de 3.087 lei

De vineri s-au schimbat tarifele la RCA: cea mai ieftină...

Autor: Anelis Baciu

18.11.2016, 11:01 3932

Proprietarii de autoturisme vor cumpăra începând de astăzi poli­ţa de asigurare auto obligatorie (RCA) la tarifele regle­men­tate de stat. Astfel în următoarele şase luni persoanele fizice vor plăti un tarif maxim pentru asigurarea auto obligatorie (RCA) cuprins între 541 de lei pe an şi 3.087 lei pe an, în funcţie de vârstă şi capacitatea cilindrică a autoturismului. Aceste tarife sunt valabile la clasa B0, adică fără penalizări sau bonusuri pentru comportamentul din trafic.

Pentru şoferii care au un istoric „pătat“, adică au provocat accidente rutiere, tarifele sunt indexate, putând ajunge în cel mai rău caz la o dublare. Astfel, şoferii care au în cazierul rutier mai mult de 3 daune ar putea plăti maximum între 1.082 de lei şi 6.074 de lei pe an pentru poliîa RCA.

Cel mai mic tarif maxim calculat de Au­toritatea de Supraveghere Finan­ciară, de 541 lei pe an, va fi plătit de un şofer cu vârsta de peste 60 de ani care conduce un autoturism cu o capacitate cilindrică de sub 1.200 de centimetri cubi. Pentru un autoturism Logan, cu capacitate cilindrică de 1.200 - 1.400 centimetri cubi tariful maximpentru poliţa RCA pe un an variază între 800 de lei şi 541 de lei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO