Bănci și Asigurări

Decizie istorică la americani: FED, banca centrală Americană, a decis să cumpere obligaţiuni individuale de la corporaţii, pentru a nu lăsa pieţele financiare să se prăbuşească

Decizie istorică la americani: FED, banca centrală...

Autor: Ştefan Stan

15.06.2020, 21:52 3266

Banca Centrală Americană - FED, îşi extinde programul de susţinere economică şi începe să cumpere obligaţiuni individuale corporate, pe lângă ETF-urile pe care deja le achiziţionează, scrie CNBC. Ca parte din eforturile de a susţine piaţa financiară şi de a uşura condiţiile de creditare, FED a adăugat şi noi funcţii facilităţii de achiziţie de pe piaţa secundară. 

Prin noul program anunţat, FED va putea cumpăra obligaţiuni de la corporaţii în valore de 750 de miliarde de dolari. Potrivit celui mai recent plan, FED va cumpăra, din piaţa secundară, obligaţiuni individuale care ajung la maturitate în mai puţin de 5 ani.

Acele achiziţii se vor alătura ETF-urilor deja tranzacţionate, dar vor include şi fonduri de obligaţiuni ”junk” ce urmăresc obligaţiuni care până la criză au fost considerate investiţii solide, dar au avut ratingul retrogradat ulterior.

Intenţia de a cumpăra obligaţiuni individuale este să se creeze un protofoliu de obligaţiuni corporate, foarte diversificat.

”Acest nou index va fi compus din toate obligaţiunile de pe piaţa secundară care au fost emise de companiile americane şi care îndeplinesc ratingul minim al facilităţii, maturitatea maximă, precum şi celelalte criterii. Acest indice va complementa facilitatea curentă de tranzacţionare de ETF-uri”, potrivit FED. Companiile emitente trebuie să fi avut ratingul BBB- sau Baa3, depinzând de agenţia de rating, înainte de data de 22 martie. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO