Bănci și Asigurări

Decizii pentru auditorii City Insurance. Grant Thornton Audit şi BDO Audit au fost excluşi din lista auditorilor agreaţi pentru sectorul asigurărilor. Curtea de Apel Bucureşti a respins o cerere de suspendare formulată de Grant Thornton

Decizii pentru auditorii City Insurance. Grant Thornton...

Autor: Mircea Nica

04.02.2022, 00:05 1166

♦ Ţinând cont de cauzele care au condus la situaţia actuală a City Insurance, cauze care erau în aria de cuprindere a activităţii de audit statutar desfăşurată de cele două societăţi, ASF a decis retragerea celor două societăţi din lista auditorilor agreaţi la nivelul sectorului de asigurare, susţine ASF.

Grant Thornton şi BDO, companii de audit care au fost auditori statutari ai City Insurance - asigurător care este în procedură de faliment, au fost retraşi din lista auditorilor agreaţi la nivelul sectorului de asigurare, po­tri­vit informaţiilor transmise de Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF), pentru ZF.

Curtea de Apel Bucureşti s-a pro­nun­ţat în cazul cererii de suspendare formulată de audito­ru­l Grant Thornton şi a res­pins cererea. Astfel, Curtea de Apel Bucureşti „Respinge ce­rerea de sus­pen­dare ca ne­în­temeiată. Cu recurs în ter­men de 5 zile de la comunicare“.

Asemeni ASF, cele două companii de au­dit au contribuit la men­ţi­nerea companiei City Insurance activă pe piaţă în ciuda faptului că asi­gu­rătorul, liderul pieţei locale, nu dispunea de suficient capital.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO