Bănci și Asigurări

Decizii diferite în instanţă în cazul Euroins - ASF. Mihnea Tobescu, şeful Euroins, a câştigat în primă instanţă în faţa ASF, în timp Curtea de Apel a respins contestaţiile Euroins şi ale Milenei Guentcheva, directorul executiv

Decizii diferite în instanţă în cazul Euroins - ASF....

Autor: Mircea Nica

04.11.2020, 00:05 190

Mihnea Tobecu, directorul ge­ne­ral al Euroins România, a doua cea mai mare companie de asiguări RCA din pia­ţa locală, a câştigat în primă instanţă îm­potriva sancţiunilor Autorităţii de Supra­veghere Financiară (ASF), în timp ce Curtea de Apel Bucureşti a res­pins ca nefon­ate atât ce­rerea Eu­ro­ins, cât şi pe cea a Milenei Guent­che­va, direc­tor executiv al Euroins, care au con­testat sancţiunile ASF.

„Curtea de Apel Bucureşti, prin ho­tă­râ­rea din data de 2.11.2020, pro­nun­ţată în dosarul nr. 5495/2/2020, a res­pins ca nefondată cererea so­cietăţii Euroins Asigurare-Reasi­gu­rare cu privire la sus­pendarea apli­cării sancţiu­nilor şi mă­surilor dispuse de către Autoritatea de Supraveghere Financiară prin Decizia ASF nr. 1137/28.09.2020.“, potrivit infor­maţiilor transmise de ASF.

În urma acestei decizii, Euroins va trebui să plătească amenda contestată şi are obligaţia să vină cu un plan de finan­ţare şi redresare şi să revizuiască tarifele de primă RCA în termen de 90 de zile de la data comunicării deciziei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO