Deficitul de lichiditate s-a adâncit în noiembrie, apropiindu-se de 2,7 mld. lei. Indicele ROBOR şi-a continuat ascensiunea

11 dec 2017 Autor: Claudia Medrega

Băncile au plasat la BNR în noiembrie 265 mil. lei prin facilitatea de depozit şi au împrumutat, în medie, 2,9 mld. lei prin operaţiuni repo, de unde reiese un deficit net de lichiditate de 2,69 mld. lei, potrivit BNR.

Băncile au depus la Banca Naţională prin facilitatea de depozit pe o zi doar 265 mil. lei în fiecare zi din luna noiembrie 2017, în scădere abruptă faţă de nivelul din octombrie, de 2,1 mld. lei. Comparativ cu valoarea din noiembrie 2016, suma ţinută de bănci la BNR a scăzut de circa 14 ori, reiese din datele băncii centrale.

Continuarea pe ZFCorporate

ZF Corporate este serviciul de business intelligence al Ziarului Financiar. Pentru a putea avea acces la informatii trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Agricultură, Energie şi altele) - vezi prezentarea video a ZFCorporate. Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 11.12.2017

 
Cuvinte cheie:
lichiditate
, deficit
, continuare
, indice
, bnr
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide