Bănci și Asigurări

Degringoladă pe piaţa RCA. Proiectul de limitare a tarifelor RCA a fost amânat pentru o analiză suplimentară, preşedintele ASF a fost chemat la guvern pentru o nouă propunere, dar românii sunt în continuare cu nota de plată a City Insurance şi Euroins în mână

Degringoladă pe piaţa RCA. Proiectul de limitare a...

Autor: Mircea Nica

31.03.2023, 08:30 236

♦ Proiectul de limitare a tarifelor RCA trebuia să fie aprobat miercuri, dar a fost amânat pentru o nouă analiză, iar premierul Nicolae Ciucă susţine că va lua o decizie în baza propunerii lui Nicu Marcu, preşedintele ASF, care a fost din nou chemat la guvern şi conform premierului va veni cu o propunere ♦ Între timp, piaţa RCA este neliniştită pentru că nu se ştie încă cum se va merge mai departe, iar cererile de plată ale foştilor clienţi ai Euroins au început să vină încă din ziua anunţului privind insolvenţa companiei.

Proiectul de limitare a tarifelor RCA, după ce a fost modificat în urma criticilor puternice din partea asigurătorilor, brokerilor şi instituţiilor care trebuiau să-l avizeze, a fost amânat de guvern, iar Nicu Marcu, preşedintele ASF, a fost chemat din nou la guvern.

„Proiectul de hotărâre de guvern privind limitarea tarifelor RCA, aflat pe agenda şedinţei de guvern, a fost amânat pentru a fi analizate cele mai bune opţiuni. În momentul de faţă, ceea ce se întâmplă pe piaţa RCA nelinişteşte foarte mulţi cetăţeni. Pentru mulţi dintre români, inclusiv pentru noi, este greu de înţeles ceea ce s-a întâmplat într-o perioadă atât de scurtă de timp, când două societăţi de asigurări au intrat în insolvenţă sau au dat faliment. Astăzi, preşedintele Autorităţii de Supraveghere Financiară va veni în guvern pentru a susţine un proiect de hotărâre de guvern. Vreau să fac menţiunea că, pe baza propunerii dumnealui şi a analizei pe care o vom desfăşura în cadrul şedinţei, voi lua o decizie în acest sens“, spunea miercuri Nicolae Ciucă la începutul şedinţei de Guvern.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO