Bănci și Asigurări

Deloitte a asistat Vienna Insurance Group în preluarea activelor asigurătorului olandez Aegon din România, Ungaria, Polonia şi Turcia

Radu Dumitrescu, Partener Coordonator Consultanţă Financiară, Ionuţ Vasilescu, Manager, şi Angelika Lech, Senior Associate

Radu Dumitrescu, Partener Coordonator Consultanţă Financiară, Ionuţ Vasilescu, Manager, şi Angelika Lech, Senior Associate

Autor: Cristina Bellu

06.01.2021, 11:00 216

Compania de consultanţă şi audit Deloitte a asistat asigurătorul austriac Vienna Insurance Group în preluarea businessurilor grupului olandez Aegon din domeniul asigurărilor de viaţă şi non-viaţă, al pensiilor private şi al managementului de active din România, Ungaria, Polonia şi Turcia.

Acordul a fost semnat în decembrie 2020 pentru o valoare de 830 mil. euro şi reprezintă una dintre cele mai mari tranzacţii încheiată anul trecut în Europa Centrală, în domeniul financiar.

În urma acestei preluări, VIG îşi conslidează poziţia de lider în Europa Centrală şi de Est şi devine cel mai mare asigurător din Ungaria. În România, VIG este deja prezent prin companiile Omniasig, Asirom şi BCR Asigurări de Viaţă, iar Aegon este activ în domeniul asigurărilor de viaţă şi al pensiilor private din 2007.

Achiziţia este supusă aprobării autorităţilor de reglementare şi organismelor antitrust şi urmează să fie finalizată în a doua jumătate a anului 2021.

Echipa Deloitte implicată în proiect a fost formată din experţi din Europa Centrală şi din Olanda, care au asigurat servicii de due diligence financiar, fiscal şi actuarial, precum şi de evaluare şi de suport în structurarea tranzacţiei. Întregul proiect a fost coordonat de Tomasz Ochrymowicz, Partener Consultanţă Financiară, şi Marcin Piskorski, Partener Consultanţă în Management, din cadrul Deloitte Polonia, şi de Zsolt Vajda, Director Consultanţă Financiară, din cadrul Deloitte Ungaria.

„Experţii noştri din Bucureşti au lucrat îndeaproape cu echipele Deloitte din Polonia şi Ungaria, precum şi cu echipa Vienna Insurance Group AG Wiener Versicherung Gruppe din România”, a spus Radu Dumitrescu, Partener Coordonator Consultanţă Financiară, Deloitte România.

Echipa Deloitte din Bucureşti a asigurat procesul de due diligence financiar pentru companiile româneşti care vor intra în portofoliul VIG şi a fost alcătuită din Radu Dumitrescu, Partener Coordonator Consultanţă Financiară, Ionuţ Vasilescu, Manager, şi Angelika Lech, Senior Associate.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO