Bănci și Asigurări

Delta Asigurari iese de pe piata

22.10.2009, 23:15 182

Delta Asigurari, companie de asigurari de viata controlata dePetromservice, despre care s-a vehiculat ca a fost controlataindirect de omul de afaceri Sorin Ovidiu Vantu, continua procesulde lichidare voluntara, fiind acum in cautarea unui asiguratorcaruia sa ii transfere portofoliul.

Actionarii companiei cu afaceri de 860.000 de euro in 2008 audecis in luna iulie dizolvarea voluntara, lichidatorul desemnatfiind Cabinetul de Insolventa Siliste Cristian Dragos. "Legea neobliga sa initiem o procedura de transfer de portofoliu catre oalta companie de asigurari. Am lansat deja aceasta intentie, dar nus-a concretizat nimic pana acum", a declarat pentru ZF CristianSiliste.

El sustine ca dizolvarea companiei nu a fost cauzata de problemede solvabilitate. "A fost vointa actionarilor", afirmalichidatorul. Delta Asigurari este prima companie care iese anulacesta de pe piata. In 2008 a fost inchisa societatea Euroasig,dupa ce a intrat in insolventa si nu a primit de la actionaricapitalul necesar pentru a fi salvata. Delta Asigurari aveaaproximativ 20 de angajati si cate o unitate in Bucuresti, Bacau,Cluj si Pitesti.

"Un astfel de proces de lichidare dureaza in medie un an,plus-minus cateva luni. Comisia de Supraveghere a Asigurarilor afost deja notificata cu privire la noul statut al firmei si este lacurent cu orice miscare. Dupa ce portofoliul va fi transferat,ramane sa fie lichidata ca orice alta societate comerciala",explica Siliste. Directorul general al companiei, Maria Pasa, spuneca managerii Delta si-au incheiat contractele cu societatea inseptembrie. Pasa se afla acum in discutii de angajare cu altiasiguratori.

Delta a fost infiintata in 2003 si este controlata in propotiede 65% de Petromservice. MKB Romexterra Bank mai detine 35% dinactiuni. In 2008 compania a avut o pierdere de 4 mil. lei. Cel maibun an pentru firma a fost 2006, cand profitul net s-a ridicat la17 mil. lei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO