Bănci și Asigurări

Demiterea devine o Fata Morgana. Negriţoiu ia 600 euro în fiecare zi în care supravieţuieşte în funcţia de preşedinte al ASF

Demiterea devine o Fata Morgana. Negriţoiu ia 600 euro...

Autor: Anelis Baciu

10.05.2017, 00:05 1723

Mişu Negriţoiu, preşedintele Auto­rităţii de Supraveghere Finan­ciară (ASF), rămâne în con­tinuare la con­ducerea supra­ve­ghetorului pieţei de asigurări, capital şi a pensiilor private, în condiţiile în care plenul reunit al celor două camere ale Parlamentului a fost suspendat ieri din lipsă de cvorum.

 
Cel mai probabil sedinţa celor două camere ale Parlamentului va fi reluată mâine. Mişu Negriţoiu încasează un venit lunar de 13.000 de euro ca preşedinte al ASF, ceea ce înseamnă că în fiecare zi în care supra­vieţuieşte la conducerea autorităţii Negriţoiu încasează circa 600 de euro.
 
Demiterea lui Negriţoiu a devenit o Fata Morgana, în condiţiile se discută de aproximativ nouă luni. Presiuni pen­tru demiterea lui Negri­ţoiu au apă­rut după exploxia tarifelor pentru poliţele auto obligatorii (RCA) achi­ziţionate de companiile de transport.
 
Mişu Negriţoiu este asociat în mod frecvent cu creşterea tarifelor la RCA, deşi cel care s-a ocupat în mod direct şi a fost responsabil de sectorul asigurărilor a fost vicepreşedintele Marius Vorniceanu. Vorniceanu a demisionat din funcţia de vice­pre­şedinte la finalul lunii septem­brie a anu­lui trecut, întorcându-se la Curtea de Conturi. În prezent poziţia de vicepreşedinte responsabil de sec­torul asigurărilor este vacantă.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO