Bănci și Asigurări

Depozit în lei cu opţiune pe curs, de la UniCredit Ţiriac. Cine pariază corect primeşte 11% în lei pe an

Depozit în lei cu opţiune pe curs, de la UniCredit Ţiriac. Cine pariază corect primeşte 11% în lei pe an

Autor: Liviu Chiru

30.06.2011, 00:01 923

UniCredit Ţiriac Bank, un jucător de top zece, vinde un depozitîn lei cu opţiune pe curs, prin care clienţii pot obţine o dobândăde 11% în lei pe an dacă euro nu iese pe perioada de constituire de6 luni dintr-un interval agreat.

Suma minimă care trebuie plasată de către un client este de3.000 de lei. Banca face săptămânal subscrieri pentru acest produs,iar depozitul se activează doar dacă suma colectată ajunge la 2mil. lei (de la toţi clienţii interesaţi de acest depozit).

În caz contrar, banii depuşi rămân în contul curent alclientului. Marja în care euro trebuie să fluctueze pe perioada deconstituire se calculează în funcţie de cursul BNR, din care sescade 2,8% pentru limita inferioară, respectiv se adaugă 3,46%pentru limita superioară.

Pentru un depozit constituit săptămâna aceasta, marja este de4,09-4,36 lei/euro, plecând de la un curs de 4,21 lei/euro.

Dacă pe perioada de constituire euro nu iese din această marjă,un client care a depus 3.000 de lei va primi înapoi 3.164 de lei,potrivit unui exemplu oferit de bancă. În cazul în care cursuldepăşeşte aceste limite, clientul va primi înapoi 3.001 lei(dobândă calculată la o rată de 0,1% pe an).

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO