Bănci și Asigurări

Depozitele Alpha Bank au crescut cu peste 20% în ultimul an, însă creditarea este pe minus

Depozitele Alpha Bank au crescut cu peste 20% în ultimul...

Autor: Anelis Baciu

01.09.2016, 00:05 319

Alpha Bank, instituţie de credit controlată de grupul elen cu acelaşi nume, şi-a majorat depozitele atrase de pe piaţa locală cu aproape 24% în intervalul iunie 2015 - iunie 2016, până la 1,6 miliarde de euro, în acelaşi timp însă creditele brute au scăzut cu 4,2%, până la 2,8 miliarde de euro, potrivit datelor prezentate de grupul de la Atena.

 
Creditul imobiliar este singurul care a avansat în ultimul an, finanţările destinate consumului şi cele pentru companii acordate de Alpha fiind în declin. Grecii aveau în stoc la finalul lunii iunie credite ipotecare în valoare de 995 milioane de euro, în creştere cu 9% faţă de luna iunie a anului trecut. Pe de altă parte, creditele pentru consum şi cele destinate companiilor au scăzut cu circa 10%. Finanţările pentru consum cumulau 249 mili­oane de euro, în timp ce stocul creditelor cor­porate ajungea la 1,6 miliarde de euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO