Bănci și Asigurări

Depozitele populaţiei în lei au scăzut în luna mai 2021 faţă de aprilie, prima scădere lunară din ultimul an. Ce explicaţii au analiştii? Ionuţ Dumitru, Raiffeisen Bank: Pe măsură ce lucrurile s-au îmbunătăţit, motivaţia precauţională scade, iar apetitul pentru economisire scade

Depozitele populaţiei în lei au scăzut în luna mai...

Autor: Mircea Nica

03.07.2021, 11:57 434

♦ Dragoş Cabat, economist: Oamenii au suferit în 2020 pentru că nu au putut să îşi ia concedii din cauza contextului pandemic şi acum vor să îşi facă concediile ♦ Aurelian Dochia, analist financiar: Anul acesta, cred că mulţi oameni încearcă să recupereze ce au pierdut în perioada trecută. ♦ Ionuţ Dumitru, Raiffeisen Bank: Pe măsură ce lucrurile s-au îmbunătăţit, motivaţia precauţională scade, iar apetitul pentru economisire scade.

Depozitele populaţiei în lei au ajuns la un sold de 156,9 mld. lei la finalul lunii mai din 2021, înregistrând o creştere de aproape 13% comparativ cu perioada similară din 2020, dar faţă de luna aprilie 2021, soldul a scăzut uşor în mai, cu 0,1%, potrivit datelor publicate de BNR.

Analizând vo­lumul depozitelor din ultimele 15 luni, se observă că s-a mai înregistrat scădere uşoară la finalul lunii martie 2020, când era stare de urgenţă din cauza pandemiei de COVID-19. Astfel, în martie 2020, soldul depozitelor se afla la 133,4 mld. lei, în scădere uşoară cu 0,1%, faţă de luna februarie a anului 2020.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO