Deputaţii au votat creşterea pragului la acceptarea plăţii cu cardul de la 10.000 la 50.000 de euro

13 iun 2018 Autor: Anelis Baciu

Cosmin Vladimirescu, general manager al Master­card România: Prin măsura adoptată impactul legii se reduce semnificativ, iar 73% din totalul comercianţilor autorizaţi nu vor fi obligaţi să accepte plăţi prin intermediul cardurilor.

Mastercard: Creşterea pragului anulează impactul benefic al legii, în contextul în care doar 17% dintre comercianţii din mediul rural au cifre de afaceri anuale de peste 100.000 euro.

Deputaţii din Comisia pentru buget, finanţe şi bănci a Camerei Deputaţilor au votat marţi majorarea pragului cifrei de afaceri anuale care îi obligă pe comercianţi să accepte plata cu cardul de la 10.000 de euro, cât este prevăzut în legea actuală cash-back, la 50.000 de euro.

„Creşterea pragului la 50.000 de euro anulează impactul benefic al legii, în contextul în care doar 17% dintre comercianţii din mediul rural au cifre de afaceri anuale de peste 100.000 euro, în timp ce 10% au cifra de afaceri anuală cuprinsă între 50.000 şi 100.000 euro pe an. Prin măsura adoptată impactul legii se reduce semnificativ, iar 73% din totalul comercianţilor autorizaţi nu vor fi obligaţi să accepte plăţi prin intermediul cardurilor”, a co­mentat decizia Cosmin Vladi­mi­res­cu, general manager al Master­card România.

 

Continuarea pe ZFCorporate

ZF Corporate este serviciul de business intelligence al Ziarului Financiar. Pentru a putea avea acces la informatii trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Agricultură, Energie şi altele) - vezi prezentarea video a ZFCorporate. Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 13.06.2018

 
Cuvinte cheie:
prag
, crestere
, acceptare
, deputati
, plata cu cardul
, votare
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide