Bănci și Asigurări

Descoperă cele mai de succes strategii ale investitorilor prin platforma eToro

Articol cu continut publicitar

Descoperă cele mai de succes strategii ale...

Autor: Publicitate

12.04.2021, 10:00 4616

A fi investitor la companii precum Amazon, Apple, Tesla, sau chiar deţinător de bitcoin şi de mărfuri precum aluminiu, sau petrol, nu a fost nicicând mai uşor. Pe fondul unei confluente de circumstante: preţuri atractive, un climat cu dobânzi reduse, investiţii fără comisioane şi o accesibilitate tot mai mare datorata accelerarii tehnologiilor digitale, tot mai multi investitori individuali se îndreptă către piaţa de capital. Lucru încurajat şi de tehnologia care în prezent, pe lângă faptul că permite deschiderea unui cont de tranzacţionare în timp real, le dă acces la cele mai de succes strategii de investiţii, ceea ce înseamnă că pot copia direct portofoliile celor mai de succes investitori.

Prin platforma eToro, fondată în 2007 cu misiunea de a deschide pieţele globale pentru ca toţi cei interesaţi să poată tranzacţiona şi investi într-un mod simplu şi transparent, şi cu un singur click de pe orice dispozitiv mobil, un investitor poate în aceste zile să investească de la acţiuni la mărfuri până la active cripto şi să îşi monitorizeze portofoliul în timp real.

eToro este o comunitate globală cu peste 20 milioane de utilizatori înregistraţi care îşi împărtăşesc strategiile de investiţii: oricine poate copia tranzacţiile celor care au avut cel mai mult succes.

Cu cât mai devreme, cu atât mai bine pentru începerea investiţiei şi cu sume de bani periodice, chiar şi de 100 de lei lunar, într-un portofoliu diversificat şi construit avand in vedere o atitudine pe termen lung faţă de investiţii pentru că aşa cum spune şi Warren Buffet, “Bursa este mecanismul prin care banii sunt transferaţi de la nerăbdători la răbdători”. De asemenea, utilizatorii ar trebui să investească doar în instrumentele financiare cu care sunt familiarizaţi şi pentru care înţeleg riscurile pe care şi le asumă.

Iar “seminţele” plantate de pe acum,  cu grijă şi în investiţii bine alese, pot răsări în timp. Desigur, investitorii trebuie să fie atenţi şi la faptul ca performanţa din trecut a unei investiţii nu este o garanţie pentru obţinerea de performanţe asemănătoare în viitor, şi de aceea diversificarea şi plasamentele recurente sunt cea mai bună variantă de investiţie.

“Un alt aspect important este faptul că investiţia la Bursă trebuie privită prin prisma randamentului generat şi nu ca o sumă absolută pe care ţi-o aduce câştigul obţinut, deoarece cu cât suma investită este mai mică, cu atât şi câştigul potenţial este mai mic, dacă ne raportam la suma absolută. De exemplu, daca investeşti o sumă mică, să zicem 3.000 de lei, este posibil ca un câştig anual de 300 de lei să ţi se pară puţin, însă el este echivalent cu un radament de 10% pe an, adică de 5 ori dobânda anuală a unui depozit de economii”, spune Mircea Iliescu, consultant financiar.

Cel mai important, atunci când investeşti la Bursă, este să îţi faci un plan foarte clar de investiţii: ce domenii sau ce companii te-ar interesa, care este orizontul de timp, aşteptările în materie de randamente anuale, şi riscul pe care ţi-l asumi. “Atunci când investeşti pe piaţa de capital trebuie să fi pregătit psihologic pentru posibilitatea ca preţul să fluctueze. Teama de a-ţi pierde banii este greu de gestionat”, consideră Mircea Iliescu, care la rândul său este investitor.

Şi de aceea este important ca investitorii să cunoască principiile de bază ale investiţiei – să aleagă produse pe care le înţeleg şi cunosc, să-şi divesifice portofoliul şi să nu investească mai mult decăt îşi permit să piardă.      

Deci cum îţi poţi controla emoţiile când tranzacţionezi?

“Pentru a gestiona mai uşor emoţiile inerente, poţi să analizezi companiile în care ai dori să investeşti şi să te îndrepţi fie către cele care dau constant dividende, fie către cele care crezi că au perspective superioare de dezvoltare, în perioada următoare”.

Vrei mai mult decât acţiuni? eToro vă oferă nu numai o varietate de clase de active în care să investiţi, de la acţiuni fracţionare fără comision, până la ETF-uri, mărfuri, valute şi cripto, ci şi o alegere a modului de investiţie. Puteţi investi direct dumneavoastră, puteţi copia strategia unui alt investitor sau puteţi investi într-unul din portofoliile inteligente oferite de platformă    

eToro este reglementat în Europa de Cipru Securities and Exchange Commission şi în Marea Britanie de FCA. De asemenea, este înregistrat la CNMV sub secţiunea Companii de servicii de investiţii din Spaţiul Economic European din Spaţiul Economic European în condiţii de gratuitate. De asemenea, are reglementări ASIC australiene. CFD-urile sunt foarte pârghiate şi riscante şi pot să nu fie potrivite pentru toţi investitorii, 67% din conturile individuale pierd bani atunci când utilizează CFD-uri.

Acest conţinut are doar scop informativ şi de divulgare şi nu ar trebui să fie considerat sfaturi sau recomandări de investiţii. Performanţa anterioară nu este o indicaţie a performanţei viitoare.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO