Bănci și Asigurări

Despăgubirile plătite de asigurători pe zona asigurărilor de sănătate au crescut de aproape 12 ori în ultimul deceniu, în timp ce subscrierile au crescut de 6 ori

Despăgubirile plătite de asigurători pe zona...

Autor: Mircea Nica

15.08.2022, 00:05 115

♦ Signal Iduna conduce topul despăgubirilor plătite pe zona asigurărilor de sănătate în 2021, dar în urmă cu 5 ani, Allianz-Ţiriac era lider, cu o cotă de piaţă a despăgubirilor pe sănătate de peste 30% ♦ În ultimii 10 ani, se observă că topul a înregistrat modificări, iar companiile şi-au reglat atât prezenţa, cât şi ponderea.

Segmentul asigurărilor de sănătate, o linie de business efervescentă care şi-a crescut volumul subscrierilor de 6 ori în ultimii 10 ani, la circa 500 mil. lei, a înregistrat şi o valoare în creştere a despăgubirilor până la 281 mil. lei la finalul anului 2021, majorarea comparativ cu anul 2012 fiind de aproape 12 ori.

Deşi ritmul de creştere a valorii despăgubirilor în asigurări de sănătate din ultimul deceniu a fost de 12 ori, de două ori mai accentuat faţă de evoluţia subscrierilor, nivelul despăgubirilor plătite de asigurători s-a menţinut la aproximativ jumătate faţă de subscrieri.

Pe de altă parte, analizând evoluţia despăgubirilor pe acest segment al asigurărilor de sănătate înseamnă, în acelaşi timp, şi o creştere privind accesarea serviciilor oferite de asigurători prin acest tip de poliţe. Prin urmare, se poate observa cum în anul 2017, valoarea despăgubirilor plătite s-a dublat, acela fiind momentul în care cei mai mulţi dintre clienţii companiilor de asigurări care activează pe zona asigurărilor de sănătate au folosit poliţele de sănătate.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO