Bănci și Asigurări

Deutsche Bank a depăşit aşteptările analiştilor în trimestrul trei revenind pe profit de 182 mil. euro în T3

Deutsche Bank a depăşit aşteptările analiştilor în...

Autor: Mircea Nica

29.10.2020, 00:00 660

Cel mai mare creditor din Germania, Deutsche Bank, a înregistrat un profit net de 182 mil. euro în cel mai puternic trimestru al anului (T3), depăşind aşteptările privind raportarea unor pierderi de 114 mil.euro, conform Business Insider.

"Nu am demonstrat doar disciplina costurilor, ci şi capacitatea noastră de a câştiga cote de piaţă", a declarat Christian Sewing, CEO al Deutsche Bank. Veniturile din tranzacţionarea titlurilor şi valutelor cu venit fix au crescut cu 47%, până la 1,8 mld. euro, datorită volatilităţii mai mari a pieţei, care a fost accelerată de pandemia de coronavirus.

Deutsche Bank a făcut provizioane de 273 mil. euro pentru trimestrul al treilea pentru împrumuturi neperformante, adăugându-se la cei 761 mil. euro alocaţi în al doilea trimestru şi 506 mil. euro în primul trimestru. În comparaţie cu concurenţii săi, Deutsche a reuşit să aloce mai puţini bani pentru a face faţă pierderilor de credit, având în vedere dependenţa sa de sprijinul guvernului german. Banca a avut o pierdere netă de 832 mil. euro în aceeaşi perioadă a anului trecut, după ce a anunţat o serie de măsuri pentru restructurarea operaţiunilor sale.

Transformarea a fost menită să reducă costurile pentru a reveni la profitabilitatea pe termen lung. Deutsche Bank a scăzut până la 3% la tranzacţionare miercuri, însă acţiunile sale au crescut cu peste 9% până în prezent. Deutsche Bank are în plan creşterea bonusurilor bancherii de investiţii cu cele mai bune performanţe, după ce a înregistrat o creştere cu 47% a veniturilor din tranzacţionarea şi a sporit prognoza pe întregul an pentru unitatea de valori mobiliare, conform Bloomberg.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO