Bănci și Asigurări

Deutsche Bank ar putea întinde mâna către statul german pentru a ieşi din actuala criză

Deutsche Bank ar putea întinde mâna către statul...

Autor: Alex Ciutacu

15.01.2019, 00:05 554

Gigantul bancar Deutsche Bank a avut mai multe discuţii cu guvernul ger­man în ultima perioadă, precum şi cu prin­cipalul competitor din piaţa locală, Com­merzbank, în con­tex­tul în care investitorii sunt în­gri­joraţi că cel mai mare cre­ditor din Germa­nia nu va putea să iasă din actuala cri­ză fără ajutor din exte­rior, potrivit Bloomberg.

Reprezentanţii Deut­sche Bank au avut deja zeci de discuţii cu oficialii guvernamentali încă de când a fost format noul guvern în lu­na martie, la majoritatea întâlnirilor par­ticipând adjunctul ministrului de finanţe Joerg Kukies şi CEO-ul Deut­sche Bank, Christian Sewing, precum şi preşe­dintele board-ului de supra­ve­ghere, Paul Achleitner, conform unei scrisori a ministerului finanţelor.

În plus, Sewing s-a întâlnit în mod re­gulat şi cu CEO-ul Commerzbank, Martin Zielke, potrivit sursei citate.

Frecvenţa discuţiilor, în cadrul că­rora s-a atins şi subiectul „opţiunilor stra­tegice“, subliniază sentimentul de ur­genţă resimţit în Berlin şi Frankfurt, în contextul în care Deutsche Bank încă încearcă să îşi revină după mai mulţi ani de piederi şi venituri scăzute.

Acţiunile ambilor creditori şi-au pier­dut mai mult de jumătate din valoa­re anul trecut, ceea ce a declanşat iniţial spe­culaţii cu privire la o posibilă fuziune. Com­merzbank, al doilea cel mai mare cre­ditor listat la bursă al Germaniei, este încă deţinut şi de guvern după un bailout.

„O fuziune va deveni mult mai pro­ba­bilă dacă există semne că banca nu-şi va putea reveni nici sub conducerea lui Sewing. Rezultatele care vor fi anunţate pen­tru T4 nu vor aduce probabil această reve­nire“, spune Markus Riesselmann, analist în cadrul Independent Research.

Cu toate acestea, guvernul ar susţine o posibilă fuziune între cele două bănci, potrivit surselor din apropierea situaţiei. Guvernul a discutat recent un plan cu mai mulţi executivi pentru a vedea cum poate fi de ajutor în cazul unei posibile fuziuni.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO